Spectrabox BB 200


De Spectrabox BB is uitgerust met high-power leds, voorzien van high-beam lenzen. Hierdoor heeft de Spectrabox BB een enorm krachtige dieptestraling, vergelijkbaar met led kweeklampen met een veel hoger vermogen!
Het innovatief gele (koel)frame zorgt ervoor dat de leds maximaal blijven presteren in een warme kweekruimte.

Eigenschappen Spectrabox BB 200:

✔ IP66 waterproof
✔ High-beam lenzen
✔ Passieve LED koeling
✔ Dimbaar van 10 - 100%
✔ HPS equivalent 200 Watt
✔ Samsung Horticulture leds: 2,8 µmol/J 

  • Dimbaar
  • Passief gekoeld
  • Waterdicht

Spectrabox BB 200 LED kweeklamp

De Spectrabox BB (serie 3) van Led Flower Growlights (LFG) is voorzien van topklasse high-power leds met high-beam lenzen, degelijke led drivers en een innovatief aluminium koelframe.

High-power leds

De Spectrabox BB is uitgerust met topklasse high-power Horticulture leds van Samsung met een efficiëntie van 2,8 μmol/J. Spectrabox heeft er voor gekozen om de leds te voorzien van lenzen en dus niet om de leds te coaten, wat veel goedkoper is, maar ook veel nadelen heeft.

Het toepassen van lenzen heeft een aantal voordelen t.o.v. het coaten van leds:

  1. Lens afdichting geeft een complete stof- en waterdichte afsluiting, coaten maakt slechts waterbestendig;
  2. Gecoate leds trekken veel stof en vuil aan, waardoor de lichtkracht wordt gedimd en de lichtkleur verandert;
  3. Leds achter lenzen blijven vrij van stof, vuil en vocht, waardoor de lichtkracht maximaal blijft;
  4. Lenzen kunnen eenvoudig worden gereinigd (DOE DIT REGELMATIG), wat bij gecoate leds een delicate operatie is;
  5. Gecoate leds raken eenvoudig beschadigd tijdens het reinigen. Maar ook door deze geheel niet te reinigen;
  6. High-beam lenzen bundelen het licht voor meer lichtkracht en dieptestraling. 

High-beam lenzen

Door krachtige high-power leds te voorzien van high-beam lenzen heeft de Spectrabox BB een enorme lichtkracht. Het door de high-beam lenzen gebundelde licht geeft een zeer krachtige dieptestraling, waardoor ook de onderste buds worden belicht, goed voor lange hoofdcola's.
De Spectrabox BB is hierdoor qua lichtkracht te vergelijken met led kweeklampen met een veel hoger vermogen!

Daarnaast kan het lichtspectrum van de Spectrabox BB al worden toegepast op een mimale afstand van slechts 10cm. Bij een dergelijk kleine afstand tussen planten en lamp neemt de lichtkracht exponentieel toe.

Note: zorg voor voldoende luchtverversing of dien extra CO2 toe. Hierdoor kunnen planten meer licht verwerken en omzetten in topvorming!

Dim control

De Spectrabox BB 200 is voorzien van een eenvoudig Dim Controller waarmee de lichtintensiteit kan worden afgestemd op de behoefte van planten in elke fase van de lichtcyclus. Deze simpele bediening en de plug & play installatie maakt het werken met de Spectrabox BB zeer eenvoudig.

Passieve LED koeling

Om leds op de ideale bedrijfstemperatuur te houden kunnen de leds actief (met ventilatoren) of passief (met koellichaam) worden gekoeld. Het doel hiervan is een zo laag mogelijke temperatuur, waardoor leds het meeste licht afgeven en de langste levensduur hebben. Bij een hoge temperatuur neemt de lichtkracht en de levensduur van de leds aanzienlijk af en bij een te hoge temperatuur kunnen leds beschadigd raken en/of doorbranden.
Een goed ontworpen koellichaam is dus van essentieel belang voor de uiteindelijke efficiëntie en duurzaamheid van een led kweeklamp in uw kweekruimte!

De leds van de Spectrabox BB worden passief gekoeld door het innovatieve gele frame dat als koellichaam fungeert. Het koellichaam van de Spectrabox BB heeft een groot koeloppervlak en is gemaakt van aluminium. Aluminium geleidt warmte 5 keer beter dan staal. De open ribben geven hun warmte af aan de lucht die door en langs het koellichaam trekt, waardoor het frame afkoelt en deze dan weer de leds koelt. Dus hoe groter het koeloppervlak des te meer warmte wordt afgegevens, hoe lager de bedrijfstemperatuur van de leds.

Voordelen passieve koeling t.o.v. een actieve koeling:
Door de 
afwezigheid van ventilatoren is de Spectrabox BB 100% stil en heeft deze weinig tot geen onderhoud nodig! Ventilatoren trekken stof aan en dienen regelmatig te worden gecontroleerd en zonodig worden gereinigd. Daarnaast gaan draaiende delen, als ventilatoren, niet zolang mee als leds en zullen dus eens vervangen dienen te worden. Ook verbruiken ventilatoren stroom, waardoor een passieve koeling niet alleen duurzamer maar ook energiezuiniger is!

Waterdichte behuizing

De Spectrabox BB is geheel IP66 waterdicht uitgevoerd. Het aluminium koelframe en de high-beam lenzen sluiten de leds compleet af en ook de LED driver en bekabeling zijn geheel waterproof uitgevoerd. Het innovatieve frame koelt niet alleen erg goed, maar is ook extreem solide, waardoor de Spectrabox BB niet alleen erg mooi is, maar ook oerdegelijk! En natuurlijk is een Spectrabox uitgevoerd in de gele huiskleur, waaraan deze al sinds jaar en dag is te herkennen.

Onderhoud

Een kweekruimte is vochtig en er wordt veel lucht doorheen geblazen. Lucht bevat  stofdeeltes en vuil, met name wanneer de luchtvochtigheid hoog is, wat snel hecht aan de warme delen van LED kweeklampen. De temperatuur van leds kunnen in een warme kweekruimte oplopen tot wel 100 ºC. Het koellichaam voert deze warmte af, maar kan ook nog wel 50 ºC warm worden, net als de lenzen. Aangehecht vuil en stof op de lenzen dimmen het licht en kunnen de lichtkleur veranderen.

Reinig de lenzen daarom regelmatig, zodat de maximale lichtkracht wordt behouden. Dit kan gewoon met een sopje. Controleer ook of er stof en vuil ophoopt tussen de ribben van het gele koellichaam. Indien nodig kan dat worden verwijderd met bijvoorbeeld een plumeau of een vochtige doek o.i.d..

Garantie

Door toepassing van hoogwaardige onderdelen en de degelijke waterdichte behuizing is een zeer lange levensduur gewaarborgd, zelfs onder de veelal zware kweekomstandigheden. Hierdoor is de Spectrabox BB 200 voorzien van 3 jaar volledige garantie.

Emerson effect

Het lichtspectrum van de Spectrabox BB heeft een Emerson Enhancement Rood/Verrood (R/FR) lichtverhouding. Het effect hiervan is dat de mate van fotosynthese niet enkel de optelsom is van de 660nm + 730nm fotosynthesereacties. Echter, de combinatie van de 2 reacties genereert een biologische senergie respons die groter is dan de optelsom van beide reacties afzonderlijk (bekijk grafiek). Door het gebalanceerde lichtspectrum zullen planten zich natuurgetrouw ontwikkelen, wat bijdraagt tot een optimalisatie van de oogst, zowel kwalitatief als kwantitatief! 

Spectrabox service Kweekotheek

✔ 30 dagen zichttermijn
✔ Gratis verzending
✔ Gratis retour

Unieke productcode (UPC)1011
ProducttypeLED Kweeklampen
Prijs (excl. btw)€ 189,26
Prijs (incl. btw)€ 229,00
BTW hoog (21%)€ 39,74
Beschikbaarheid Op voorraad (18 beschikbaar)
Afmetingen 266 * 266 * 117 mm
Aantal LEDS 112 leds
Gewicht 3,5 Kg
Merk Led Flower Growlights
Belichtbaar oppervlak 0.30 > 0.70 m2
Optische lens high-beam
Stroomverbruik 100 Watt
Koeling Passief gekoeld
Hoogte boven het gewas > 100 mm
Vermogen 100,0
Oorspronkelijke prijs 239,0
LED diode Samsung Horticulture LEDs
Bijzonderheden Dimbaar, Passief gekoeld, Waterdicht
PAR photon flux LED efficiëntie 2,8 μmol/J
Model Spectrabox BB 200 [Serie 3]
Toepassing Groei & Bloei, Bloei, Groei
Download Specs_Spectrabox-BB200.pdf
EAN 7436957543544
Afstandsbediening Nee
App control Nee
Garantie 3 jaar
Timer Nee
Google Shopping Ja
Aantal beoordelingen 0

Dit product heeft nog geen reviews - wees de eerste.

Aanbevolen producten