Over ons

Kweekotheek is gespecialiseerd in energiezuinige en duurzame kweekverlichting systemen. Onze expertise richt zich voornamelijk op LED-, Inductie-, CMH en Plasma. In samenwerking met onze partners Hortilight, CTLite, Senerty Lighting, EBM Lighting en Led Flower Growlights brengen wij verlichtingssystemen op de markt voor zowel de hobbykweker als de professionele glastuinbouw.

Door een high-tech LED partner bij de ontwikkeling van onze LED lichtsystemen te betrekken kunnen wij de nieuwste technieken in onze lampen implementeren en tegelijkertijd toezien op een gedegen kwaliteit. Kwaliteit houdt bij ons in dat we ons toegelegd hebben op efficiëntie bij het kweken van gewassen.

Daarnaast brengt deze samenwerking met zich mee dat wij onze LED lichtsystemen tegen een zeer betaalbare prijs kunnen aanbieden, waarbij dus de hoogste kwaliteit gewaarborgd blijft. Ook is Kweekotheek als partner nauw betrokken bij de ontwikkeling en distributie van Sulphur Plasma lampen. Deze “lamp” wordt ook wel kunstmatig zonlicht genoemd, vanwege een vergelijkbaar, volledig lichtspectrum zoals de zon ons biedt. Wij verwachten dat deze lamp in de toekomst hoge ogen zal gooien. Vooral gezien de welzijn bevorderende eigenschappen voor zowel plant, dier en mens.

Natuurlijk zijn wij het meest trots op het uitbrengen van de eerste LED kweeklamp met een volledig lichtspectrum, de Spectrabox! Kweekotheek bracht samen met Led Flower Growlights (LFG) de Spectrabox in 2008 op de markt en waar tot dan toe alleen rode en blauwe LED diodes (LEDs) in LED kweeklampen werden toegepast, was de eerste 90 Watt Spectrabox uitgerust met een 8 “kleurig” LED spectrum. Hierin waren UV, IR en witlicht Kelvin LEDs al opgenomen, wat tegenwoordig de standaard is.

Een half jaar later werd in de Spectrabox een groei / bloei schakeling opgenomen, wat ook geheel nieuw was. Hiermee kon de toch al energiezuinige LED kweeklamp nog energie-efficiënter gewassen belichten.

Waarom Kweekotheek?

Als lichtspecialist denken wij graag met u mee over belichtingsmogelijkheden voor uw gewas. Wij houden van korte lijnen en zijn als klein bedrijf met grote partners zeer flexibel, terwijl wij voor elk project een breed scala aan belichtingstechnieken kunnen aanbieden. Dit zeer zeker ook voor uw situatie.

Met vriendelijke groet,

Team Kweekotheek & partners