Spectrabox BB 100


De Spectrabox BB is uitgerust met 2W high-power leds, voorzien van high-beam lenzen. Hierdoor heeft de Spectrabox BB een enorm krachtige dieptestraling, vergelijkbaar met led kweeklampen met een veel hoger vermogen!
Het innovatief gele (koel)frame zorgt ervoor dat de leds maximaal blijven presteren in een warme kweekruimte.

Eigenschappen Spectrabox BB 100:

✔ IP66 waterproof
✔ High-beam lenzen
✔ Passieve LED koeling
✔ Dimbaar van 10 - 100%
✔ HPS equivalent: 100 Watt
✔ Samsung Horticulture leds: 2,8 µmol/J

  • Dimbaar
  • Passief gekoeld
  • Waterdicht

Wij kunnen u per e-mail laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.

Spectrabox BB 100 LED kweeklamp

De Spectrabox BB serie 3 van Led Flower Growlights (LFG) is voorzien van high-power leds met high-beam lenzen, hoogwaardige led drivers en een innovatief aluminium koelframe.

High-power LEDs

De Spectrabox BB is uitgerust met topklasse high-power leds van Samsung met een efficiëntie van 2,8 μmol/J. Door krachtige high-power leds te voorzien van high-beam lenzen heeft de Spectrabox BB een enorme lichtkracht, vergelijkbaar met led kweeklampen met een veel hoger vermogen!

High-beam lenzen

De Spectrabox BB is uitgerust met high-beam lenzen met een zeer krachtige dieptestraling. Hierdoor krijgen ook de onderste buds voldoende licht, ook bij langere gewassen! Daarnaast is het volledige plantspectrum al actief op een afstand van 10 cm, waardoor de Spectrabox vlak boven de planten kan worden toegepast, ideaal voor het belichten in kweektenten.  

Het grote voordeel van verlichten vlak boven het gewas is de enorme toename in lichtkracht. De lichtintensiteit neemt namelijk kwadratisch toe met de afstand. Wanneer de afstand wordt verkleint van 30cm naar 15cm, krijgen planten viermaal zoveel licht! Bij veel LED kweeklampen dient de minimale afstand 30cm te zijn, waardoor veel lichtkracht verloren gaat.

Dim control

De Spectrabox BB 100 is voorzien van een eenvoudig Dim Controller waarmee de lichtintensiteit kan worden afgestemd op de behoefte van planten in elke fase van de lichtcyclus. Deze simpele bediening en de plug & play installatie maakt het werken met de Spectrabox BB zeer eenvoudig.

Passieve LED koeling

Om leds op de ideale bedrijfstemperatuur te houden kunnen de leds actief (met ventilatoren) of passief (met koellichaam) worden gekoeld. Het doel hiervan is een zo laag mogelijke temperatuur, waardoor leds het meeste licht afgeven en de langste levensduur hebben. Bij een hoge temperatuur neemt de lichtkracht en de levensduur van de leds aanzienlijk af en bij een te hoge temperatuur kunnen leds beschadigd raken en/of doorbranden.
Een goed ontworpen koellichaam is dus van essentieel belang voor de uiteindelijke efficiëntie en duurzaamheid van een led kweeklamp in uw kweekruimte!

De leds van de Spectrabox BB worden passief gekoeld door het innovatieve gele frame dat als koellichaam fungeert. Het koellichaam van de Spectrabox BB heeft een groot koeloppervlak en is gemaakt van aluminium. Aluminium geleidt warmte 5 keer beter dan staal. De open ribben geven hun warmte af aan de lucht die door en langs het koellichaam trekt, waardoor het frame afkoelt en deze dan weer de leds koelt. Dus hoe groter het koeloppervlak des te meer warmte wordt afgegevens, hoe lager de bedrijfstemperatuur van de leds.

Voordelen passieve koeling t.o.v. een actieve koeling:
Door de 
afwezigheid van ventilatoren is de Spectrabox BB 100% stil en heeft deze geen onderhoud nodig! Ventilatoren trekken stof aan en dienen regelmatig te worden gecontroleerd en zonodig worden gereinigd. Daarnaast gaan draaiende delen, als ventilatoren, niet zolang mee als leds en zullen dus eens vervangen dienen te worden. Ook verbruiken ventilatoren stroom, waardoor een passieve koeling niet alleen duurzamer maar ook energiezuiniger is!

Waterdichte behuizing

De Spectrabox BB is geheel IP66 waterdicht uitgevoerd. Het aluminium koelframe en de high-beam lenzen sluiten de leds compleet af en ook de LED driver en bekabeling zijn geheel waterproof uitgevoerd. Het innovatieve frame koelt niet alleen erg goed, maar is ook extreem solide, waardoor de Spectrabox BB niet alleen erg mooi is, maar ook oerdegelijk! En natuurlijk is een Spectrabox uitgevoerd in de gele huiskleur, waaraan deze al sinds jaar en dag is te herkennen.

Garantie

Door toepassing van hoogwaardige onderdelen en de degelijke waterdichte behuizing is een zeer lange levensduur gewaarborgd, zelfs onder de veelal zware kweekomstandigheden. Hierdoor is de Spectrabox BB 100 voorzien van 3 jaar volledige garantie.

Emerson effect

Het lichtspectrum van de Spectrabox BB heeft een Emerson Enhancement Rood/Verrood (R/FR) lichtverhouding. Het effect hiervan is dat de mate van fotosynthese niet enkel de optelsom is van de 660nm + 730nm fotosynthesereacties. Echter, de combinatie van de 2 reacties genereert een biologische senergie respons die groter is dan de optelsom van beide reacties afzonderlijk (bekijk grafiek). Door het gebalanceerde lichtspectrum zullen planten zich natuurgetrouw ontwikkelen, wat bijdraagt tot een optimalisatie van de oogst, zowel kwalitatief als kwantitatief! 

Spectrabox service Kweekotheek

✔ 30 dagen zichttermijn
✔ Gratis verzending
✔ Gratis retour

Unieke productcode (UPC)1010
ProducttypeLED Kweeklampen
Prijs (excl. btw)€ 114,88
Prijs (incl. btw)€ 139,00
BTW hoog (21%)€ 24,12
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Bijzonderheden Dimbaar, Passief gekoeld, Waterdicht
Aantal LEDS 56 stuks
Gewicht 2,2 Kg
Afmetingen 150 * 266 * 117 mm
Hoogte boven het gewas > 100 mm
Afstandsbediening Nee
App control Nee
Garantie 3 jaar
Timer Nee
LED diode Samsung Horticulture LEDs
Stroomverbruik 54 Watt
Merk Led Flower Growlights
Belichtbaar oppervlak 0.20 > 0.60 m2
Optische lens high-beam
PAR photon flux LED efficiëntie 2,8 μmol/J
Koeling Passief gekoeld
Model Spectrabox BB 100 [Series 3]
Toepassing Groei & Bloei, Bloei, Groei
Google Shopping Ja
Vermogen 54,0
EAN 7436957543537
Download Specs_Spectrabox_SB100BB.pdf
Aantal beoordelingen 0

Dit product heeft nog geen reviews - wees de eerste.

Aanbevolen producten