Spectrabox UFO White


De 200W Spectrabox UFO White is een zeer krachtige LED kweeklamp voorzien van een witlicht plantenspectrum. Hierdoor kan de UFO White ideaal worden toegepast in verblijfsgebieden, zoals woonkamers en kantoorgebouwen. De Spectrabox UFO is geheel geluidloos, waterdicht en voorzien van 3 jaar volledige garantie.

Eigenschappen Spectrabox UFO White:

✔ IP66 waterproof
✔ Passieve LED koeling
✔ 200W stroomverbruik
✔ Wit licht PLANTEN spectrum
✔ Wordt geleverd inclusief netsnoer
✔ 0-100% dimbaar (Dimmer niet inbegrepen)

  • Dimbaar
  • Passief gekoeld
  • Waterdicht

Spectrabox UFO White | 200W LED kweeklamp

De Spectrabox UFO White is voorzien van een Dual White groei & bloei plantenspectrum. Het witte plantenlicht is zeer rustig aan de ogen, waardoor de Spectrabox UFO White uitermate geschikt is voor belichten van planten in verblijfsgebieden. 

Optische lens

De Spectrabox UFO Serie is uitgerust met 120° lens (90° optioneel) waarmee zowel een brede afstraling als een krachtige dieptestraling wordt gerealiseerd. Hierdoor worden ook de onderste plantendelen optimaal belicht, ook bij langere gewassen! Daarnaast is het volledige plantspectrum al actief op een afstand van 100mm, waardoor tot vlak boven het gewas kan worden belicht, ideaal voor het belichten in kweektenten. 

Het grote voordeel van vlak boven het gewas kunnen belichten is de enorme toename van de lichtkracht. De lichtintensiteit neemt namelijk kwadratisch toe met de afstand, dus wanneer de afstand wordt verkleint van 30cm naar 15cm, krijgen planten viermaal zoveel licht!

0 - 100% Dimbaar

De Spectrabox UFO White is uitgevoerd met een 0 - 100% dim aansturing. Een eenvoudige LED Dimmer wordt optioneel aangeboden. Ook kan de Spectrabox UFO met 0-10V LED Controllers worden aangestuurd.

Met een dimmer kan de lichtintensiteit worden afgestemd op de behoefte van planten in elke fase van de belichtingscyclus. Gedurende de groei hebben planten minder licht nodig, waardoor met een dimmer stroom kan worden bespaard.
Zonder dimmer (dus op vol vermogen) heeft de Spectrabox UFO gedurende de groeiperiode een 40 - 50% grotere 'footprint' dan tijdens de bloeiperiode.

Passieve LED koeling

Om leds op de ideale bedrijfstemperatuur te houden kunnen de leds actief (met ventilatoren) of passief (met koellichaam) worden gekoeld. Het doel hiervan is een zo laag mogelijke temperatuur, waardoor leds het meeste licht afgeven en de langste levensduur hebben. Bij een hoge temperatuur neemt de lichtkracht en de levensduur van de leds aanzienlijk af en bij een te hoge temperatuur kunnen leds beschadigd raken en/of doorbranden. Een goed ontworpen koellichaam is dus erg belangrijk voor de uiteindelijke efficiëntie en duurzaamheid van een led (kweek)lamp.

De leds van de Spectrabox UFO worden passief gekoeld door het gele frame dat als koellichaam fungeert. Het koellichaam van de Spectrabox UFO heeft hoge gegogen ribben om met thermiek meer opstijgende lucht door en langs het koellichaam te trekken. De ribben en het frame geven hun warmte af aan de opstijgende lucht, waardoor het frame afkoelt en deze dan weer de leds koelt. Dus hoe groter het koeloppervlak des te meer warmte wordt afgegevens, hoe lager de bedrijfstemperatuur van de leds.
Daarnaast is het grote gele koellichaam van de Spectrabox UFO gemaakt van aluminium. Aluminium geleidt warmte 5 keer beter dan staal!

Een bijkomend voordeel van een passieve koeling is dat de Spectrabox UFO door afwezigheid van ventilatoren geen onderhoud nodig heeft. Ventilatoren trekken stof aan en dienen regelmatig te worden gecontroleerd en zonodig worden gereinigd. Daarnaast gaan draaiende delen, als ventilatoren, niet zolang mee als leds en zullen dus eens vervangen dienen te worden.

Waterdichte behuizing

De Spectrabox UFO is geheel waterdicht uitgevoerd met hoge waterproof waarde van IP66. Door zijn stevige aluminium behuizing is de Spectrabox UFO zeer degelijk en robuust! En natuurlijk is een Spectrabox uitgevoerd in de gele huiskleur, waaraan deze al sinds jaar en dag te herkennen is.

Bekijk grote afbeelding: Spectrabox UFO

Garantie

Door toepassing van hoogwaardige onderdelen en de degelijke waterdichte behuizing is een zeer lange levensduur gewaarborgd, zelfs onder de vaak zware kweekomstandigheden. Hierdoor is de Spectrabox UFO White voorzien van 3 jaar volledige garantie.

Spectrabox service Kweekotheek

✔ 30 dagen zichttermijn
✔ Gratis verzending
✔ Gratis retour

Unieke productcode (UPC)1019
ProducttypeLED Kweeklampen
Prijs (excl. btw)€ 123,93
Prijs (incl. btw)€ 149,95
BTW hoog (21%)€ 26,02
Beschikbaarheid Op voorraad (11 beschikbaar)
Afmetingen Ø 260x140 mm
Afstandsbediening Nee
Google Shopping Ja
Hoogte boven het gewas > 50mm
App control Nee
Bijzonderheden Dimbaar, Passief gekoeld, Waterdicht
Garantie 3 jaar
Gewicht 2,7 Kg
LED diode Seoul 3030
Merk Led Flower Growlights
Belichtbaar oppervlak 1.00 > 5.00 m2
Optische lens 120° standaard | 90° optioneel
Stroomverbruik 200 Watt
Timer Nee
Toepassing Groei & Bloei, Bloei, Groei
Koeling Passief gekoeld
Model SBU200W
Vermogen 200,0
Download Specs_SBU200W.pdf
PAR photon flux LED efficiëntie 2,4 μmol/J
Oorspronkelijke prijs 179,5
Aantal beoordelingen 0

Dit product heeft nog geen reviews - wees de eerste.