Spectrabox UFO 200


De Spectrabox UFO 200 is een zeer krachtige LED kweeklamp, met een LED efficiënte van maar liefst 2,8 µmol/W! Daarnaast is de Spectrabox UFO geheel waterdicht, 100% geluidloos en voorzien van 3 jaar volledige garantie.
Top kwaliteit voor een betaalbare prijs!

Eigenschappen Spectrabox UFO 200:

✔ 100% stil
✔ IP66 waterproof
✔ 0 - 100% dimbaar (Dimmer niet inbegrepen)
✔ LED efficiëntie 2,8 µmol/W | 200 Watt stroomverbruik

TIJDELIJK MET GRATIS LED DIMMER!

  • Dimbaar
  • Passief gekoeld
  • Waterdicht

Spectrabox UFO | 200W LED kweeklamp

De Spectrabox UFO van Led Flower Growlights (LFG) is een energiezuinig, duurzaam en brandveilig belichtingssysteem voor de binnenteelt.

High efficacy LEDs

De Spectrabox UFO is uitgerust met high efficacy LEDs met een gewogen efficiëntie van 2,8 μmol/JDoor toepassing van gerenomeerde Sosen LED Drivers en een hoogwaardige lens wordt een systeem-efficiëntie bereikt van maar liefst 2,4 μmol/J! Hiermee behoort de Spectrabox UFO tot de krachtigste in zijn klasse.

Optische lenzen

De Spectrabox UFO Serie is uitgerust met 120° lenzen (90° optioneel) waarmee zowel een brede afstraling als een krachtige dieptestraling wordt gerealiseerd. Hierdoor worden ook de onderste buds optimaal belicht, ook bij langere gewassen! Daarnaast is het volledige plantspectrum al actief op een afstand van 100mm, waardoor tot vlak boven het gewas worden belicht, ideaal voor het belichten in kweektenten. 

Bij veel LED kweeklampen dient de afstand tussen lamp en gewas minimaal 25 cm te zijn voordat alle lichtkleuren van de afzonderlijke LEDs mixen en er dus een volledig lichtspectrum is.
Het grote voordeel van vlak boven het gewas kunnen belichten is de enorme toename van de lichtkracht. De lichtintensiteit neemt namelijk kwadratisch toe met de afstand, dus wanneer de afstand wordt verkleint van 30cm naar 15cm, krijgen planten viermaal zoveel licht! 
Let op; hoe krachtiger het licht, hoe meer CO2 planten nodig hebben!

0 - 100% Dimbaar

De Spectrabox UFO is uitgevoerd met een 0 - 100% dim aansturing. Een eenvoudige LED Dimmer wordt optioneel aangeboden.  Ook kan de Spectrabox UFO met 0-10V LED Controllers worden aangestuurd.

Met een dimmer kan de lichtintensiteit worden afgestemd op de behoefte van planten in elke fase van de belichtingscyclus. Gedurende de groei hebben planten minder licht nodig, waardoor met een dimmer stroom kan worden bespaard.
Zonder dimmer (dus op vol vermogen) heeft de Spectrabox UFO gedurende de groeiperiode een 40 - 50% grotere 'footprint' dan tijdens de bloeiperiode.

100% geluidloos

In tegenstelling tot standaard LED kweeklampen is de Spectrabox UFO geheel stil. De LEDs worden passief gekoeld door het aluminium frame en hoeven daarom dus niet actief gekoeld te worden door ventilatoren. Daarnaast verbruiken ventilatoren stroom, waardoor de Spectrabox UFO nog zuiniger in gebruik is.

Een bijkomend voordeel is dat de Spectrabox UFO door afwezigheid van ventilatoren geen onderhoud vergt! Ventilatoren trekken stof aan en dienen regelmatig te worden gecontroleerd en zonodig worden gereinigd. Daarnaast gaan draaiende delen, als ventilatoren, niet zolang mee als LEDs en zullen dus eens vervangen dienen te worden.

Waterdichte behuizing

De Spectrabox UFO is geheel waterdicht uitgevoerd met hoge waterproof waarde van IP66. Door zijn stevige aluminium behuizing is de Spectrabox UFO zeer degelijk en robuust! En natuurlijk is een Spectrabox uitgevoerd in de gele huiskleur, waaraan deze al sinds jaar en dag te herkennen is.

Bekijk grote afbeelding: Spectrabox UFO

Garantie

Door toepassing van hoogwaardige onderdelen en de degelijke waterdichte behuizing is een zeer lange levensduur gewaarborgd, zelfs onder de vaak zware kweekomstandigheden. Hierdoor is de Spectrabox UFO 200 voorzien van 3 jaar volledige garantie.

Emerson effect

Het lichtspectrum van de Spectrabox UFO heeft een Emerson Enhancement Rood/Verrood verhouding. Het effect hiervan is dat de mate van fotosynthese niet enkel de optelsom is van de 660nm + 730nm fotosynthesereacties. Echter, de combinatie van de 2 reacties genereert een biologische senergie respons die groter is dan de optelsom van beide reacties afzonderlijk (bekijk grafiek). Door het gebalanceerde lichtspectrum zullen planten zich natuurgetrouw ontwikkelen, wat bijdraagt tot een optimalisatie van de oogst, zowel kwalitatief als kwantitatief! 

Spectrabox service Kweekotheek

✔ 30 dagen zichttermijn
✔ Gratis verzending
✔ Gratis retour

Unieke productcode (UPC)1018
ProducttypeLED Kweeklampen
Prijs (excl. btw)€ 173,14
Prijs (incl. btw)€ 209,50
BTW hoog (21%)€ 36,36
Beschikbaarheid Op voorraad (98 beschikbaar)
Afstandsbediening Nee
App control Nee
Garantie 3 jaar
Timer Nee
Google Shopping Ja
PAR photon flux LED efficiëntie 2,8 μmol/J
Stroomverbruik 200 Watt
Afmetingen Ø 260x140 mm
Hoogte boven het gewas > 100mm
LED diode Seoul / Samsung 3030
Merk Led Flower Growlights
Belichtbaar oppervlak 0.70 > 1.20 m2
Optische lens 120° standaard | 90° optioneel
Koeling Passief gekoeld
Model SBU200
Vermogen 400,0
Bijzonderheden Dimbaar, Passief gekoeld, Waterdicht
Gewicht 2,7 Kg
EAN 7436957544558
Download Specs_SBU200.pdf
Toepassing Groei & Bloei, Bloei, Groei
Aantal beoordelingen 0

Dit product heeft nog geen reviews - wees de eerste.

Aanbevolen producten