150W Spectrabox UFO


De 150W Spectrabox UFO is een krachtige LED kweeklamp, met een LED efficiënte van maar liefst 2,8 µmol/W! Daarnaast is de Spectrabox UFO geheel waterdicht, 100% stil en voorzien van 3 jaar volledige garantie.
Top kwaliteit voor een betaalbare prijs!

Eigenschappen 150W Spectrabox UFO:

✔ IP66 waterproof
✔ Passieve LED koeling
✔ LED efficiëntie 2,8 µmol/J
✔ 0 - 100% dimbaar (LED Dimmer niet inbegrepen)

TIJDELIJK GRATIS IN HOOGTE VERSTELBARE PROHANGER!

  • Dimbaar
  • Passief gekoeld
  • Waterdicht

Spectrabox UFO | 150W LED kweeklamp

De Spectrabox UFO van Led Flower Growlights (LFG) is een energiezuinig, duurzaam en brandveilig belichtingssysteem voor de binnenteelt.

High efficacy LEDs

De Spectrabox UFO is uitgerust met high efficacy LEDs met een efficiëntie van 2,8 μmol/JDoor toepassing van een hoogwaardige lens en gerenomeerde Sosen LED Drivers behoort de Spectrabox UFO tot de krachtigste LED kweeklampen in deze prijsklasse.

Optische lens

De Spectrabox UFO Serie is uitgerust met 120° lens (90° optioneel) waarmee zowel een brede afstraling als een krachtige dieptestraling wordt gerealiseerd. Hierdoor worden ook de onderste plantendelen optimaal belicht, ook bij langere gewassen! Daarnaast is het volledige plantspectrum al actief op een afstand van 100mm, waardoor tot vlak boven het gewas kan worden belicht, ideaal voor het belichten in kweektenten. 

Het grote voordeel van vlak boven het gewas kunnen belichten is de enorme toename van de lichtkracht. De lichtintensiteit neemt namelijk kwadratisch toe met de afstand, dus wanneer de afstand wordt verkleint van 30cm naar 15cm, krijgen planten viermaal zoveel licht!

Let op; hoe krachtiger het licht, hoe meer CO2 planten nodig hebben!

0 - 100% Dimbaar

De Spectrabox UFO is uitgevoerd met een 0 - 100% dim aansturing. Een eenvoudige LED Dimmer wordt optioneel aangeboden.  Ook kan de Spectrabox UFO met 0-10V LED Controllers worden aangestuurd.

Met een dimmer kan de lichtintensiteit worden afgestemd op de behoefte van planten in elke fase van de belichtingscyclus. Gedurende de groei hebben planten minder licht nodig, waardoor met een dimmer stroom kan worden bespaard.
Zonder dimmer (dus op vol vermogen) heeft de Spectrabox UFO gedurende de groeiperiode een 40 - 50% grotere 'footprint' dan tijdens de bloeiperiode. 

Passieve LED koeling

Om leds op de ideale bedrijfstemperatuur te houden kunnen de leds actief (met ventilatoren) of passief (met koellichaam) worden gekoeld. Het doel hiervan is een zo laag mogelijke temperatuur, waardoor leds het meeste licht afgeven en de langste levensduur hebben. Bij een hoge temperatuur neemt de lichtkracht en de levensduur van de leds aanzienlijk af en bij een te hoge temperatuur kunnen leds beschadigd raken en/of doorbranden. Een goed ontworpen koellichaam is dus erg belangrijk voor de uiteindelijke efficiëntie en duurzaamheid van een led (kweek)lamp.

De leds van de Spectrabox UFO worden passief gekoeld door het gele frame dat als koellichaam fungeert. Het koellichaam van de Spectrabox UFO heeft hoge gegogen ribben om met thermiek meer opstijgende lucht door en langs het koellichaam te trekken. De ribben en het frame geven hun warmte af aan de opstijgende lucht, waardoor het frame afkoelt en deze dan weer de leds koelt. Dus hoe groter het koeloppervlak des te meer warmte wordt afgegevens, hoe lager de bedrijfstemperatuur van de leds.
Daarnaast is het grote gele koellichaam van de Spectrabox UFO gemaakt van aluminium. Aluminium geleidt warmte 5 keer beter dan staal!

Een bijkomend voordeel van een passieve koeling is dat de Spectrabox UFO door afwezigheid van ventilatoren geen onderhoud nodig heeft. Ventilatoren trekken stof aan en dienen regelmatig te worden gecontroleerd en zonodig worden gereinigd. Daarnaast gaan draaiende delen, als ventilatoren, niet zolang mee als leds en zullen dus eens vervangen dienen te worden.

Waterdichte behuizing

De Spectrabox UFO is geheel waterdicht uitgevoerd met hoge waterproof waarde van IP66. Door zijn stevige aluminium behuizing is de Spectrabox UFO zeer degelijk en robuust! En natuurlijk is een Spectrabox uitgevoerd in de gele huiskleur, waaraan deze al sinds jaar en dag te herkennen is.

Bekijk grote afbeelding: Spectrabox UFO

Garantie

Door toepassing van hoogwaardige onderdelen en de degelijke waterdichte behuizing is een zeer lange levensduur gewaarborgd, zelfs onder de vaak zware kweekomstandigheden. Hierdoor is de 150W Spectrabox UFO voorzien van 3 jaar volledige garantie.

Emerson effect

Het lichtspectrum van de Spectrabox UFO heeft een Emerson Enhancement Rood/Verrood lichtverhouding. Het effect hiervan is dat de mate van fotosynthese niet enkel de optelsom is van de 660nm + 730nm fotosynthesereacties. Echter, de combinatie van de 2 reacties genereert een biologische senergie respons die groter is dan de optelsom van beide reacties afzonderlijk (bekijk grafiek). Door het gebalanceerde lichtspectrum zullen planten zich natuurgetrouw ontwikkelen, wat bijdraagt tot een optimalisatie van de oogst, zowel kwalitatief als kwantitatief! 

Spectrabox service Kweekotheek

✔ 30 dagen zichttermijn
✔ Gratis verzending
✔ Gratis retour

Unieke productcode (UPC)1017
ProducttypeLED Kweeklampen
Prijs (excl. btw)€ 148,35
Prijs (incl. btw)€ 179,50
BTW hoog (21%)€ 31,15
Beschikbaarheid Op voorraad (48 beschikbaar)
Afstandsbediening Nee
App control Nee
Garantie 3 jaar
Timer Nee
Google Shopping Ja
Afmetingen Ø 260x110 mm
Gewicht 2,6 Kg
Hoogte boven het gewas > 100mm
LED diode 3030 Seoul / Samsung
Merk Led Flower Growlights
Belichtbaar oppervlak 0.50 > 1.00 m2
Optische lens 120° standaard | 90° optioneel
PAR photon flux LED efficiëntie 2,8 μmol/J
Stroomverbruik 150 Watt
Koeling Passief gekoeld
Model 150W Spectrabox UFO [Serie 2]
Vermogen 150,0
EAN 7436957544541
Download Specs_Spectrabox-SBU150-2.pdf
Toepassing Groei & Bloei, Bloei, Groei
Bijzonderheden Dimbaar, Passief gekoeld, Waterdicht
Aantal beoordelingen 0

Dit product heeft nog geen reviews - wees de eerste.

Aanbevolen producten