ScrogMaster Dual


De nieuwe ScrogMaster Dual is voorzien van twee instelbare lichtspectra voor een optimale plantbelichting en een maximalisatie van de oogst in zowel kwaliteit als kwantiteit!

Met de ScrogMaster Dual kan tot vlak boven het gewas worden belicht, de ideale afstand is 20cm. Hierbij wordt het licht optimaal gelijkmatig verdeeld, waardoor er de zogenaamde Screen of Green (Scrog) ontstaat.

Eigenschappen ScrogMaster Dual:

✔ 100% stil
✔ IP65 waterproof
✔ Dual Spectrum Control
✔ Belichtingsoppervlak 
≥ 150x150cm
✔ 2,8 µmol/J | 720 Watt stroomverbruik

  • Dimbaar
  • Passief gekoeld
  • Spectrum Control
  • Waterdicht

ScrogMaster Dual

De uiterst krachtige ScrogMaster Dual is voorzien van top kwaliteit Bridgelux LEDs met een zeer hoge efficiëntie van 2,8 μmol/J.

Door toepassing van een regelbaar Dual Spectrum kan een optimale belichting worden gerealiseerd gedurende de gehele plantcyclus. Met name het toedienen van extra Hyper Red + IR licht zorgt voor meer opbrengst.

Met de ScrogMaster kun je tot vlak boven het gewas belichten, de ideale afstand is 20cm. Hierbij wordt het licht optimaal gelijkmatig verdeeld, waardoor er de zogenaamde Screen of Green (Scrog) ontstaat. Het vlak boven het gewas gelijkmatig kunnen belichten maakt de ScrogMaster tot de krachtigste en meest efficiënte manier van LED plantbelichting! Hoe dit komt?

Hoe kleiner de afstand tussen de led's en het gewas, des te krachtiger het licht is. De lichtintensiteit neemt bij led belichting kwadratisch af met de afstand. Dit houdt in dat wanneer de afstand wordt verkleint van 30cm naar 15cm, planten viermaal zoveel licht krijgen!

Een groot voordeel van de ScrogMaster is dat deze slechts beperkt warmte afgeeft en deze warmte gelijkmatig over het gehele oppervlak verdeelt. 

Dual Spectrum Control

De ScrogMaster Dual is voorzien van twee spectra, een Full Spectrum van 630 Watt en een Supplemental Spectrum met UV, IR en 660nm Hyper Red licht van 90 Watt. Beide spectra kunnen apart worden ingesteld met een 0 - 100% dimknop. Het Full Spectrum is nodig voor de ontwikkeling van planten gedurende de gehele plantcyclus. Het aanvullende Supplemental Spectrum verbeterd plantprocessen, waarbij het extra UV licht de morfologie van planten bevorderd en het extra Hyper Red + IR licht zorgt voor meer opbrengst met een hogere kwaliteit.

Cluster Dimming Control

Met de meegeleverde RJ14-kabel kunnen alle ScrogMaster Dual armaturen in een Daisy Chain worden doorgelust, zodat de dimknoppen van één lamp alle ScrogMaster Dual armaturen bedienen.

Onderhoudsvrij

In tegenstelling tot standaard LED kweeklampen vergt een ScrogMaster geen onderhoud. De LEDs worden passief gekoeld door het aluminium frame en hoeven daarom dus niet actief gekoeld te worden door ventilatoren. Ventilatoren trekken stof aan en dienen regelmatig te worden gecontroleerd en zonodig worden gereinigd. Daarnaast gaan draaiende delen, als ventilatoren, niet zolang mee als LEDs en zullen dus eens vervangen dienen te worden.

Een bijkomend voordeel is dat de ScrogMaster door afwezigheid van ventilatoren geheel stil is!

Bekijk grote afbeelding: ScrogMaster Dual

2de kans

Bij Kweekotheek geven we producten een tweede kans als een product is geretourneerd binnen de 14 dagen zichttermijn. Deze 2de kans producten zijn ongebruikt en gewoon voorzien van de volledige garantie. Wel kan het zijn dat de verpakking beschadigd is doordat het product uit de verpakking is geweest.
Omdat wij van mening zijn dat onze 2de kans producten snel een nieuwe eigenaar verdienen, bieden wij deze met een interessante korting aan. Geïnteresseerd? Wees er snel bij!

Unieke productcode (UPC)1022
ProducttypeLED Kweeklampen
Prijs (excl. btw)€ 990,91
Prijs (incl. btw)€ 1.199,00
BTW hoog (21%)€ 208,09
Beschikbaarheid Op voorraad (10 beschikbaar)
EAN 7436957544596
Vermogen 1200,0
Google Shopping Ja
Stroomverbruik 720 Watt
PAR photon flux LED efficacy 2,8 μmol/J
Optische lens 120°
Belichtbaar oppervlak ≥ 150 x 150 cm
Download specs-scrogmaster-dual.pdf
Model SMD7200
Koeling Passief gekoeld
Toepassing Vegetatief, Groei & Bloei, Bloei, Groei, Moederplant
LED diode Bridgelux
Hoogte boven het gewas 20 > 60 cm
Gewicht 13 Kg
Bijzonderheden Dimbaar, Passief gekoeld, Spectrum Control, Waterdicht
Afmetingen 1115x1080x40mm
Aantal LEDS 2000 LEDs
Timer Nee
Merk Hortilight
Garantie 5 jaar*
App control Nee
Afstandsbediening Nee
Aantal beoordelingen 0

Dit product heeft nog geen reviews - wees de eerste.