720W ScrogMaster Dual


Met de ScrogMaster Dual kan het lichtspectrum worden aangepast van groei naar bloei. Deze optimale verlichting van planten geeft een maximalisatie van de oogst in zowel kwaliteit als kwantiteit!

Met de ScrogMaster Dual kan op kleine afstand van het gewas worden verlicht, ideaal is circa 20cm. Hierbij wordt het licht optimaal gelijkmatig verdeeld, waardoor er de zogenaamde Screen of Green (Scrog) ontstaat.

Eigenschappen ScrogMaster Dual:

✔ 100% stil
✔ IP65 waterproof
✔ Dual Spectrum Control
✔ Belichtingsoppervlak 
≥ 150x150cm
✔ 2,8 µmol/J | 720 Watt stroomverbruik

  • Dimbaar
  • Passief gekoeld
  • Spectrum Control
  • Waterdicht

ScrogMaster Dual

De krachtige ScrogMaster Dual is voorzien van top kwaliteit Bridgelux LEDs met een zeer hoge efficiëntie van 2,8 μmol/J.

Door toepassing van een regelbaar Dual Spectrum kan de verlichting worden geoptimaliseerd gedurende de gehele plantcyclus. Met name extra 660nm & 730nm 'Support licht' tijdens de bloeifase verbetert de kwaliteit en genereert meer opbrengst.

Met de ScrogMaster kan tot vlak boven het gewas worden verlicht, de ideale afstand is 20cm. Hierbij wordt het licht optimaal gelijkmatig verdeeld, waardoor er de zogenaamde Screen of Green (Scrog) ontstaat. Het vlak boven het gewas gelijkmatig kunnen belichten maakt de ScrogMaster tot de krachtigste en meest efficiënte manier van LED plantbelichting! Hoe dit komt?

Hoe kleiner de afstand tussen de LED's en het gewas, des te krachtiger het licht is. De lichtintensiteit neemt bij LED licht kwadratisch af met de afstand. Dit houdt in dat wanneer de afstand wordt verkleint van 40cm naar 20cm, planten viermaal zoveel licht krijgen!

Een groot voordeel van de ScrogMaster is dat deze slechts beperkt warmte afgeeft en deze warmte gelijkmatig over het gehele oppervlak verdeelt. 

Dual Spectrum Control

De ScrogMaster Dual is voorzien van twee spectra, een Groei Spectrum (630 Watt) dat kan worden aangevuld met Support licht met UV, 730nm & 660nm licht (90 Watt) tot Bloei Spectrum (720 Watt). De spectra kunnen apart worden ingesteld met een 0 - 100% dimknop. Het Grow Spectrum is nodig voor de ontwikkeling van planten gedurende de gehele plantcyclus. Het aanvullende Support Licht verbeterd plantprocessen, waarbij extra UV licht de morfologie van planten bevordert en extra 660nm & 730nm licht tijdens de bloeifase de kwaliteit verbetert en meer opbrengst genereert.

Cluster Dimming Control

Met de meegeleverde RJ14-kabel kunnen alle ScrogMaster Dual armaturen in een Daisy Chain worden doorgelust, zodat de dimknoppen van één lamp alle ScrogMaster Dual armaturen bedienen.

Onderhoudsvrij

In tegenstelling tot standaard LED kweeklampen vergt een ScrogMaster geen onderhoud. De LEDs worden passief gekoeld door het aluminium frame en hoeven daarom dus niet actief gekoeld te worden door ventilatoren. Ventilatoren trekken stof aan en dienen regelmatig te worden gecontroleerd en zonodig worden gereinigd. Daarnaast gaan draaiende delen, als ventilatoren, niet zolang mee als LEDs en zullen dus eens vervangen dienen te worden.

Een bijkomend voordeel is dat de ScrogMaster door afwezigheid van ventilatoren geheel stil is!

Bekijk grote afbeelding: ScrogMaster Dual

Unieke productcode (UPC)1022
ProducttypeLED Kweeklampen
Prijs (excl. btw)€ 825,62
Prijs (incl. btw)€ 999,00
BTW hoog (21%)€ 173,38
Beschikbaarheid Op voorraad (10 beschikbaar)
Afstandsbediening Nee
App control Nee
Garantie 5 jaar*
Google Shopping Ja
Merk Hortilight
Timer Nee
Optische lens 120°
Stroomverbruik 720 Watt
Belichtbaar oppervlak ≥ 150 x 150 cm
PAR photon flux LED efficacy 2,8 μmol/J
Aantal LEDS 2000 LEDs
Afmetingen 1115x1080x40mm
Toepassing Vegetatief, Groei & Bloei, Bloei, Groei, Moederplant
Gewicht 13 Kg
Hoogte boven het gewas 20 > 60 cm
LED diode Bridgelux
Koeling Passief gekoeld
Vermogen 720,0
Model SMD7200
Bijzonderheden Dimbaar, Passief gekoeld, Spectrum Control, Waterdicht
EAN 7436957544596
Download specs-scrogmaster-dual.pdf
Aantal beoordelingen 0

Dit product heeft nog geen reviews - wees de eerste.