Welkom bij Kweekotheek

×

Prijs:
Definitieve Prijs:
Our price is lower than the manufacturer's "minimum advertised price." As a result, we cannot show you the price in catalog or the product page.

You have no obligation to purchase the product once you know the price. You can simply remove the item from your cart.
Our price is lower than the manufacturer's "minimum advertised price." As a result, we cannot show you the price in catalog or the product page.

You have no obligation to purchase the product once you know the price. You can simply remove the item from your cart.

ScrogMaster

Hortilight ScrogMaster

 

Hortilight komt met een nieuw Multibar LED Systeem; de ScrogMaster!

Het geheel nieuwe Hortilight Multibar Systeem maakt het mogelijk om tot vlak boven de planten te belichten. Hierbij is de lichtintensiteit over het  gehele belichte oppervlak nagenoeg gelijk, waardoor planten zich uitermate gelijkmatig ontwikkelen en er de zogenoemde Screen of Green (Scrog) ontstaat. 


Door toepassing van speciaal voor de ScrogMaster ontwikkelde led's is het gehele oppervlak voorzien van een Full Spectrum belichting. Daarnaast zorgen de toegepaste optische lenzen voor een zeer krachtige dieptestraling.

Het vlak boven het gewas gelijkmatig kunnen belichten maakt de Hortilight ScrogMaster tot de krachtigste en meest efficiënte manier van LED plantbelichting! Hoe dit komt:


Hoe kleiner de afstand tussen de led's en het gewas, des te krachtiger het licht is. De lichtintensiteit neemt bij led belichting kwadratisch af met de afstand. Dit houdt in dat wanneer de afstand wordt verkleint van 30cm naar 15cm, planten viermaal zoveel licht krijgen!

 

Een ander groot voordeel van de ScrogMaster is dat deze slechts beperkt warmte afgeeft en deze warmte gelijkmatig over het gehele oppervlak verdeelt. Tevens is de ScrogMaster geheel stil, dit in tegenstelling tot andere LED kweeklampen. De led's worden namelijk passief gekoeld door het aluminium frame van de led balken (LED Bars) en hoeven daarom dus niet actief gekoeld te worden door ventilatoren.

 

De Hortilight ScrogMaster is er in twee uitvoeringen, namelijk met 60cm en met 120cm LED Bars. Met 60cm LED Bars is de ScrogMaster leverbaar als 360W en 450W Multibar Systeem. Met 120cm LED Bars is deze leverbaar als 540W en 720W Multibar Systeem.

 

Scrogmaster 360W

Scrogmaster 450W

Scrogmaster 540W

Scrogmaster 720W

 

Optimale belichting

De optimale afstand tussen de lamp en het gewas is 15cm. 

 

De Hortilight ScrogMaster is voorzien van LED bars die elk afzonderlijk kunnen worden gekanteld. Ook kan de afstand tussen de LED bars zelf worden bepaald. Hierdoor kan het licht nog gelijkmatiger over het te belichten oppervlak worden verdeeld of kan bijvoorbeeld een bepaald oppervlak extra worden belicht.

 

Gedurende de groeiperiode hebben planten minder licht nodig en kan ervoor worden gekozen de ScrogMaster hoger boven het gewas te hangen. Hierdoor neemt de lichtintensiteit af en belicht de lamp een groter oppervlak.

 

DIM Control

De 540W ScrogMaster is uitgevoerd met een DIM Control, waarmee de lichtintensiteit kan worden geregeld. Het voordeel hiervan is dat de lamp continue op 15cm boven het gewas kan worden gehouden voor optimale belichting, ook wanneer minder lichtintensiteit is vereist zoals bij jonge plantjes. Dit maakt het niet alleen eenvoudiger, maar bespaard dus ook stroom.

 

Multibar LED Systemen vergelijk

Vergelijkbare Multibar LED Systemen kosten een veelvoud van de Nederlandse Hortilight ScrogMaster, zoals bijvoorbeeld de Illumitex NeoSol DS 520W en de Amerikaanse BML 520 Watt Spydr-1000.

 

De 720W ScrogMaster, de Spydr 1000 en de NeoSol DS 520W zijn ongeveer even krachtig en verbruiken allen 520 Watt.
Het voordeel van de ScrogMaster is dat deze gebruik maakt van de nieuwste full-spectrum leds, waardoor nog dichter op het gewas kan worden belicht. Waar bij de Spydr wordt aanbevolen 12 inch (30cm) boven het gewas te belichten voor een volledig lichtspectrum is de ideale afstand bij de ScrogMaster 15cm boven het gewas!


Zoals hierboven al aangegeven betekent bij LED lampen een halvering van de afstand dat de planten vier maal zoveel licht krijgen! Bekijk een HPS  - LED Multibar Systeem vergelijk op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=4Ert3fmYQlk