Demo | 1000W Sulphur Plasma


1000W Sulphur Plasma Demolamp, zo goed als nieuw!

De 1000W Sulphur Plasma lamp heeft een lichtspectrum dat het meest op zonlicht lijkt van alle lampen. Voor onderzoek en research dat alléén bij daglicht mag worden gedaan, kan alleen Sulphur Plasma licht als altarnatief worden ingezet. Sulpur Plasma wordt daarom ook wel kunstzonlicht genoemd.

Dat Sulpur Plasma licht de meeste overeenkomsten met zonlicht heeft zie je ook terug wanneer deze lampen voor planten- of dieren welzijn worden ingezet. Planten staan er uitzonderlijk vitaal bij en wanneer Plasma belichting in stallen wordt toegepast zie je bij dieren hetzelfde effect als wanneer ze in het voorjaar voor het eerst weer naar buiten mogen.

Door het hoge rendement van  Sulpur Plasma, vervangt de 1000W Plasma lamp eenvoudig 2 stuks 1000W HPS lampen.

1000W Sulphur Plasma Kweeklamp

Eindelijk is het zover, een echte Sulphur Plasma kweeklamp die redelijk betaalbaar is. Het is een 1000W plasmalamp voorzien van een puur Sulphur Plasma spectrum, voor het natuurgetrouw belichten van (zon) lichtminnende planten.

Het spectrum van de Sulpur Plasma lamp is het meest gelijkend met zonlicht van alle typen lampen. Driekwart van het licht zit in het PAR gebied tussen de 400 en 700 nanometer. De Plasma kweeklamp produceert beperkt ultraviolet licht en alleen het juiste infrarode licht welke nodig is voor de plantprocessen van een gezonde plant.

In de glastuinbouw, bij plant research en plantenveredelaars is men zeer onder de indruk van de Sulphur Plasma lamp. Vanwege de grote gelijkenis met zonlicht  wordt Sulpur Plasma licht ook wel kunstzonlicht genoemd.

Plant research Plasma belichting

De onderzoek resultaten bij jonge komkommer planten zijn zeer duidelijk. Onder plasma licht was het drooggewicht 64% zwaarder dan onder SON-T-licht en 128% zwaarder dan onder TL-licht. Dat lag niet aan de fotosynthese per eenheid bladoppervlak, want die was precies hetzelfde bij een lichtsterkte van 100 μmol/m2s. Wat wel duidelijk verschillend was, was de lichtonderschepping. Dat was ook goed te zien aan de planten. Bij TL-licht en SON-T bleven ze heel plat; onder plasmalicht groeiden ze normaal op.

Het kunst zonlicht zorgt – in vergelijking met TL- en SON-T-licht – voor langere stengels, langere bladstelen en meer in bladstrekking. Dat wil zeggen dat de oppervlakte sneller toeneemt en dat betekent meer fotosynthese. Vanaf het begin onderscheppen deze planten meer licht, waardoor ze meer assimileren. Daardoor krijg je een nog snellere bladafsplitsing, wat leidt tot nog meer lichtonderschepping. Het is een soort win-win situatie.

Garantie

Op alle gebruikte, demo en showroom lampen geven wij 3 maanden volledige garantie.

Unieke productcode (UPC)1098
ProducttypeOverige Kweeklampen
Prijs (excl. btw)€ 822,31
Prijs (incl. btw)€ 995,00
BTW hoog (21%)€ 172,69
Beschikbaarheid Op voorraad (2 beschikbaar)
Aantal ventilatoren 1 fan
Merk Senerty
Toepassing Vegetatief, Groei & Bloei, Bloei, Groei, Moederplant
Koeling Actief gekoeld
Oorspronkelijke prijs 1990,0
Vermogen 1000,0
Afmetingen L400 x W270 x H220mm
Conditie Gebruikt
Gewicht 12.7 Kg
Google Shopping Nee
Aantal beoordelingen 0

Dit product heeft nog geen reviews - wees de eerste.