1000W Sulphur Plasma


Eindelijk is het zover, een echte Sulphur Plasma kweeklamp die redelijk betaalbaar is. Het is een 1000W plasmalamp voorzien van een lichtspectrum, speciaal voor belichting van kweekruimtes zonder daglichttoetreding.

Voor toepassing in de glastuinbouw alsook voor het optimaliseren van het dierenwelzijn in stallen is een ander lichtspectrum beschikbaar. Neem voor prijzen en levertijden voor deze varianten contact met ons op.

  • Timer

Sulphur Plasma Kweeklamp

Eindelijk is het zover, een echte Sulphur Plasma kweeklamp die redelijk betaalbaar is. Het is een 1000W plasmalamp voorzien van een lichtspectrum, speciaal voor belichting van kweekruimtes zonder daglichttoetreding.

Zowel in de glastuinbouw als (bij het voor dierenwelzijn belichten) in de veeteelt is men zeer onder de indruk van de Sulphur Plasma lamp en er wordt gesproken over kunst zonlicht.

Het spectrum van deze plasmalamp komt dichter in de buurt van zonlicht dan alle andere lampen. Driekwart van het licht zit in het PAR gebied tussen de 400 en 700 nanometer. De Sulphur Plasma kweeklamp produceert vrijwel geen ultraviolet licht en alleen het juiste infrarode licht welke nodig is voor de plantprocessen van een gezonde plant.

De onderzoek resultaten bij jonge komkommer planten zijn zeer duidelijk. Onder plasma licht was het drooggewicht 64% zwaarder dan onder SON-T-licht en 128% zwaarder dan onder TL-licht. Dat lag niet aan de fotosynthese per eenheid bladoppervlak, want die was precies hetzelfde bij een lichtsterkte van 100 μmol/m2s. Wat wel duidelijk verschillend was, was de lichtonderschepping. Dat was ook goed te zien aan de planten. Bij TL-licht en SON-T bleven ze heel plat; onder plasmalicht groeiden ze normaal op. Het kunst zonlicht zorgt – in vergelijking met TL- en SON-T-licht – voor langere stengels, langere bladstelen en meer in bladstrekking. Dat wil zeggen dat de oppervlakte sneller toeneemt en dat betekent meer fotosynthese. Vanaf het begin onderscheppen deze planten meer licht, waardoor ze meer assimileren. Daardoor krijg je een nog snellere bladafsplitsing, wat leidt tot nog meer lichtonderschepping. Het is een soort win-win situatie.

Unieke productcode (UPC)1099
ProducttypeOverige Kweeklampen
Prijs (excl. btw)€ 1.644,63
Prijs (incl. btw)€ 1.990,00
BTW hoog (21%)€ 345,37
Beschikbaarheid Op voorraad (3 beschikbaar)
Vermogen 1000,0
Koeling Actief gekoeld
Toepassing Moederplant, Groei, Bloei, Groei & Bloei, Vegetatief
Merk Senerty
Levensduur Langer dan 3 jaar
Aantal ventilatoren 1 fan
Google Shopping Ja
Gewicht 12.7 Kg
Bijzonderheden Timer
Afmetingen L400 x W270 x H220mm
Aantal beoordelingen 0

Dit product heeft nog geen reviews - wees de eerste.